Četvrtak 21.06.2012.
13:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Čeda bi dobro vodio Skupštinu

 


Koliko Srbija gubi otezanjem oko formiranja vlade?


- Moramo obezbediti većinu što je pre moguće, ali to ne zavisi samo od volje, već od mnogih drugih faktora.

Jeste li se odmorili od poslanika?

- Radim i dalje. Samo u struci, kao lekar i na fakultetu. Po prirodi nisam neko ko se žali, lepo smo sarađivali i zadovoljna sam svojim rezultatima.
 

Je l' vam nedostaje rad u parlamentu?

- Jedva čekam da budem poslanik.

Nećemo dirati plate i penzije

 

Članovi Fiskalnog saveta tvrde da moramo uštedeti milijardu, a to je moguće jedino smanjenjem zarada?


- Ne! Nećemo to dozvoliti ako budemo deo nove vlade. Fiskalni savet je počeo da izlazi u javnost od kada imamo tehničku vladu. Trebalo bi da objasne koliko dugo je potrebno da traje to zamrzavanje i šta ono znači za čoveka koji mora sebi obezbediti egzistenciju. To je nemoguće.


Dobro podnosimo krizu


Kako ljudi podnose ekonomsku krizu, da li su depresivniji?

- Podaci govore da u Srbiji to nije slučaj. Jeste u Evropi. Uopšte nam se nije povećao broj pacijenata od kada je kriza.

A šta ako vas ponovo predlože da budete predsedavajuća?

- Prihvatiću sve zadatke koje partija od mene traži, pa ako treba i funkciju predsednice Skupštine ponovo. Volela bih, ipak, da se malo odmorim.

Priča se da ako SPS uđe u vladu, vas čeka funkcija u Ministarstvu zdravlja?

- Potpredsednica sam partije i sa prvim čovekom stranke Ivicom Dačićem dugo sarađujem. O personalnim rešenjima uopšte nije bilo reči. Nije to razlog što vlada još nije formirana, i ne određuje to raspodela funkcija. Mene Ivica ne bi lagao, a ni ja ne bih vas. Dakle, to je samo medijska spekulacija.

Sa kojim strankama ste bolje, a sa kojim lošije sarađivali u parlamentu?

- Mogu se pohvaliti da smo svi odlično sarađivali. Poslanici su bili korektni, zadovoljna sam onim što je urađeno. Za četiri godine doneli smo preko 1.000 zakona.

Govori se da vas može zameniti lider LDP-a Čedomir Jovanović?

- Ne bih imala ništa protiv. Iako su nam partije na ogromnoj političkoj distanci, sa Jovanovićem sam imala perfektnu saradnju.

Znači dobar je kandidat?

- Apsolutno. Jedan od boljih. Odgovoran je, fer, uvek spreman za dogovor i poštuje ono što obeća.

Najavljuje se zamrzavanje plata i penzija kao mera štednje.

..

- Mi se sa tim ne slažemo. Smatram da vlada mora štedeti na drugačiji način. Prosečni građani i penzioneri ne mogu da štede, jer već teško žive i ne treba im stezati kaiš. Treba pokrenuti proizvodnju i dovesti investitore.

Ekonomisti kažu da investitora nema na vidiku...

- Vlada će imati zadatak da ih nađe. Hitno. Neka angažuju stručnjake. Bavim se ekonomijom duše, a ne proizvodnjom, pa ne mogu govoriti o tome.

2024 © - Vesti online