Sreda 20.06.2012.
17:47
Srna

Adrijana Hadžić na čelu kosovske kancelarije u Mitrovici

Kosovska Mitrovica

"Hodžićka je imenovana na današnjoj sednici Vlade, ali joj rešenje još nije dostavljeno", rekao je izvor Srne, navodeći da je kandidat Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji je i zamenik kosovskog premijera, odustao jer nije prihvaćena njegova lista sa imenima sedmorice direktora opštinskih departmana.

Hodžićka je, kako tvrdi izvor, dobila podršku američke Ambasade u Prištini, a sa tom inicijativom saglasio se i Hašim Tači koji se prethodno zalagao da šef kancelarije bude Srbin, jer je reč o opštini sa većinskim srpskim stanovništvom.

U telefonskoj izjavi za Srnu Adrijana Hodžić nije mogla da potvrdi da je imenovana, ali je rekla da je jedan od ozbiljnih kandidata i da očekuje obaveštenje iz vlade.

Šef Administrativne kancelarije imaće ovlašćenja predsednika opštine, a kancelarija će imati ovlašćenja, kao i svaka druga kosovska opština. Prema zvaničnim podacima, za popunu prvih 55, od ukupno 80 radnih mesta, podneseno je 1.400 prijava, jer su pojedini kandidati konkurisali za više radnih mesta.

2024 © - Vesti online