Sreda 20.06.2012.
14:50
telegraf.rs

Kusturica: Zar ja nastavljam genocid?!

Jedan od najpoznatijih i najpriznatijih režisera današnjice Emir Kusturica
 

Na pitanje urednika Agencija Anadolija kako komentariše poslednja dešavanja u vezi sa Andrić-gradom, Kusturica je odgovorio salvom optužbi na AA zbog lošeg izveštavanja o njegovom projektu:

- Kako imaš hrabrosti da me nazoveš nakon teksta da je Andrić-grad dovršetak genocida u Višegradu?! Pa, gde ja mogu praviti završetak genocida? – kazao je u telefonskom razgovoru izrevoltirani Kusturica.

Po njemu, sporno što je AA prenela stav jednog od bosanskih akademika Muhameda Filipovića o Andrić-gradu, dodavši da Filipovića “ne razumeju ni njegova deca, a kamoli Turska”.

Na konstataciju da ugledni profesori i analitičari imaju pravo da kažu svoj stav o njegovom projektu, Kusturica je nastavio:

- Imaju pravo da kažu da ja pravim genocidnu tvorevinu… Pa, zovi ovdašnjeg šefa Stranke demokratske akcije (predsednik OO SDA Višegrad Bilala Memiševića), pa ga pitaj da li je ovo genocidna tvorevina. Kako može biti genocidna tvorevina nešto što počinje da gradi multietnički život u Bosni? Kako to može biti genocidno?! – pitao se Kusturica.

Na konstataciju da AA želi da prenese i njegov stav, Kusturica je rekao:

- Ma, ne moraš ga prenositi, ne interesuje me šta vi mislite, šta vi pišete, pišite šta god hoćete… Napišite da je dva puta genocidno – poručio je Kusturica.

Proslavljeni reditelj u međuvremenu je odustao od uzimanja trebinjskog kamenja upravo zbog prašine koju je ovaj slučaj podigao u regionu.

2024 © - Vesti online