Sreda 20.06.2012.
14:18
Večernje novosti

Priče o izbornoj krađi bez epiloga

Foto: Ilustracija

U Republičkom javnom tužilaštu, međutim, zasad ne otkrivaju dokle se stiglo s proverom, i navode da će javnost o svemu zvanično biti obaveštena kada bude završena istraga, pišu Večernje novosti.

Naprednjaci su prvi pred zgradom parlamenta izručili džakove s listićima, zahtevajući da se ispita kako je izborni materijal završio u kontejnerima. Igor Mirović, funkcioner SNS, kaže nam da njegova stranka ne odustaje od zahteva i dodaje da su odmah posle đurđevdanskih izbora podneli nekoliko prijava protiv N.N. lica, ali i protiv konkretnih pojedinaca.

"Samo smo u opštini Žabalj podneli dve prijave. Recimo, u Novom Sadu smo utvrdili da je kupljeno više hiljada glasova. Otkrili smo i lokacije gde se dešavala kupoprodaja - po raznim lokalima, mesarama, pa čak i u automobilima. Međutim, još niko nije dobio poziv da svedoči, iako su naše optužbe dobro potkrepljene", naveo je Mirović.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da su i oni podneli prijavu protiv N.N. izvršioca, ali zbog krađe - izbornog materijala. Predsednik RIK Predrag Grgić kaže da su zatražili da se ispita sve oko listića koji su se tih postizbornih dana pojavili na ulici. Veljko Odalović, iz ove komisije, navodi da su tužilaštvu dostavili sve potrebne informacije i da sad čekaju rezulate istrage.

I iz pokreta "Dveri", koji su čak poveli proteste zbog navodnog prekrajanja izborne volje, navode da su sve sakupljenje dokaze o izbornoj krađi poslali nadležnim institucijama.

"Dokaze smo uputili i na adresu novoizabranog predsednika Tomislava Nikolića. Međutim, još nismo dobili nijedan odgovor. Zato pripremamo specijalni broj našeg časopisa u kome ćemo izneti sve što smo saznali o nedozvoljenim radnjama od 6. maja", rekao je Vladan Glišić, iz "Dveri".

2024 © - Vesti online