Sreda 20.06.2012.
12:05
Kurir, Telegraf, Vestionline

Sin hrvatskog generala hteo da kolje Srbe

Srpski telohranitelj Aleksandar Avramov priskočio u pomoć Jovanovićima u Beču

Prema saznanjima “Kurira”, priča o nemilom događaju ispred bečkog hotela “France” došla je do najviših krugova austrijskih vlasti, a kad je ustanovljeno da je jedan od napadača sin visokog oficira hrvatske vojske i da je baš on pretio Miodragu da ih zaklati, odlučeno je da se sve zataška na insistiranje Hrvatske.


Očigledno je da bi objavljivanje identiteta huligana koji je tukao Jovanoviće, samo zato što su Srbi i jer je dečak nosio Zvezdin dres, moglo da ima šire posledice u regionu.


Porodicu Jovanović od incidenta čuva austrijska policija. Ispred njihovog stana nalaze se policajci koji su u civilu kako ne bi privukli pažnju. Miodragu je zabranjeno da daje bilo kakve izjave.


"Raspitivali smo se u austrijskoj policiji za Miodraga Jovanovića, ali oni nisu hteli ništa da nam kažu pozivajući se na zakon o zaštiti podatka o austrijskim građanima", rekao je za “Kurir” zamenik ambasadora Srbije u Austriji Dejan Zlatanović.


Jedan od momaka koji je pritekao u pomoć Jovanovićima i sukobio se s huliganima je šef međunarodne sekjuriti organizacije “Kobra” Aleksandar Avramov, inače bivši šef obezbeđenja zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta i čovek koji je trebalo da obezbeđuje Andželinu Žoli na premijeri filma "U zemlji krvi i meda“ u Beogradu. Inače ova organizacija brine i za bezbednost novog predsednika Francuske Olanda.


"Sedeo sam nedaleko ispred hotela sa trojicom drugara, kada sam čuo plač dečaka koji se žalio ocu: “Tata, ne mogu da hodam, uzmi me”. Prišao sam im i pitao ih šta se dogodilo, a otac dečaka mi je kratko rekao da su ih napali hrvatski navijači i da su mališanu skinuli dres Crvene zvezde, a da njega jako boli glava od udaraca. Posle nekoliko momenata pojavila se razjarena devojka u dresu hrvatske reprezentacije i počela da viče: „Stani, četniče, gde bežiš?“ Pokušao sam da je zaustavim na normalan način, ali nije vredelo", kaže Avramov, pa nastavlja:


"Nakon toga je usledio stampedo Hrvata sa svih strana. Prijatelji i ja smo morali da se branimo, a sukob se nastavio u susednoj ulici. Krenuli smo u kotranapad, tu sam uspeo da se dokopam Zvezdinog dresa, tog njihovog trofeja koji je oduzet detetu, a koji sam mu vratio sutradan ispred policijske stanice. Moji prijatelji i ja smo prošli neozleđeni, a njima su pucale kosti!", kaže Avramov i navodi da je dalji sukob sprečila policija, koja ih je sve privela, a ubrzo i pustila.


Od sedmorice navijača Hrvatske njih četvorica imaju slomljena rebra, jednom je polomljena butna kost, a jednom ruka u predelu podlaktice.

2024 © - Vesti online