Sreda 20.06.2012.
12:42
P. Bajić

Crvena zvezda vraća Pižona?!

Pižon se vraća radu sa mlađim kategorijama?

Prvi tim Crvene zvezde od ponedeljka se na "Marakani" priprema za novu sezonu, a nekadašnji šef stručnog štaba ovog kluba i do prošle jeseni selektor reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović Pižon, uskoro bi mogao da izvrši prozivku u mlađim kategorijama crveno-belih.


Želja klupskog rukovodstva je da četvrta Zvezdina zvezda bude direktor omladinske škole, što je mesto koje je upražnjeno od odlaska Ratka Dostanića u Grčku pre godinu dana. Iako su se u međuvremenu spominjala još neka imena, očigledno je Pižon prvi izbor.


Upravo je Dostanić, inače, nasledio legendarnog fudbalskog asa na mestu šefa stručnog štaba prvog tima kada je smenjen u martu 2010. Iako je bilo priče da je Petrović ljut zbog toga na tadašnjeg i aktuelnog predsednika Vladana Lukića, sada se može čuti da je ljutnja bila usmerena na nekadašnjeg sportskog direktora Ivana Adžića.


U međuvremenu, dok se čeka odgovor Pižona, došlo je do "velikog spremanja" u mlađim kategorijama, pa će treneri u narednoj sezoni biti: Jovan Stanković (generacija 1995), Dragan Mladenović (1997), Dejan Musović (1998), Konstantin Đurić (1999), Goran Nikić (2000), Aleksandar Jović (2001), Đorđe Aćimović (2002), Toma Milićević (2003) i Marko Vlasonjić (2004).


Ostalo je upražnjeno mesto trenera 1996. godišta, a kandidat je Dušan Kljajić, dosadašnji trener "B" tima - Sopota. A, tamo će Bratislav Živković, koji je tako nagrađen posle osvojene titule prvaka Srbije sa pionirima Crvene zvezde.

2024 © - Vesti online