Sreda 20.06.2012.
06:09
Danas

SNS nudi Dačiću mesto premijera

SNS mu nudi mesto premijera, Ivica Dačić i dalje čeka Demokratsku stranku
 

"Tražili su ključna mesta. Premijersku fotelju, ministarstvo policije, obrazovanja, zdravlja. I sve su dobili, ali oni nikako da preseku pupčanu vrpcu sa DS. Očekujem da će se, ipak, uozbiljiti, kako bi se ova ekonomska kriza bar malo ublažila", rekao je Ilić za "Danas".
 

Predsednik Nove Srbije je kazao i da su mu demokrate nudile mesto u vladi koje bi oni formirali, ali da je to odbio. Ilić je dodao da ne učestvuje u pregovorima, već da je sve prepustio naprednjacima u koje ima puno poverenja.
 

On je dodao da mu neće smetati da sedi u vladi sa liderom URS Mlađanom Dinkićem iako ga je više puta žestoko kritikovao.
 

"Niko meni ne smeta. Kritikujem mnoge ljude, ali su kritike uglavnom dobronamerne. Uostalom, na SNS je da odluči sa kim će u koaliciju. Imam sporazum sa naprednjacima, a ko će tu okolo da bude, ne zanima me. To je odgovornost onog ko vladu pravi i ko vodi pregovore. Eto i nas zbog našeg koalicionog kapaciteta u vladu zovu i oni koji su protiv Nove Srbije i mene pravili raznorazne skandalozne spotove u izbornoj kampanji", rekao je Ilić.

2024 © - Vesti online