Sreda 20.06.2012.
12:00
S. ALEKSENDRIĆ - Foto:

I gostoprimstvo i nedostajući novac

U AKCIJI I STARO I MLADO: Članovi KUD-a Bambi
 






Malom Nikolaju nikako se ne da! Transplantacija matičnih ćelija više nije 16.000 evra, koliko su mu ranije obezbedili čitaoci "Vesti", već 24.000 evra. Kako je novinare Dopisništva našeg lista u Beogradu obavestio Bojan Milenković, otac dečaka koji je na svet došao sa teškim deformitetom kičmenog stuba, njihovi budući domaćini poslali su pismo u kojem ih obaveštavaju da su već obezbedili 1.400 evra.


"Posle našeg prvog telefonskog razgovora i predloga da boravite u našem domu

OSAM OPERACIJA IZDRŽAO: Nikolaj Milenković sa ocem

dok Nikolaj bude u bolnici, shvatili smo da nas novac koji bismo mi mogli da izdvojimo ne bi mnogo približio sumi koja je neophodna za operaciju. Odlučili smo da u akciju uključimo i svoje prijatelje i poznanike. Prvo smo se obratili Kulturno-umetničkom društvu Bambi iz Beča, jer su naša deca, Nevena i Vukašin, njihovi aktivni članovi. Odmah je odlučeno da koncert bude prilika da prikupimo što više novca. Na samom koncertu, održanom 21. aprila, u prostorijama Kluba, postavljene su kasice u kojima je prikupljeno 720 evra. Još 680 evra darovali su naši prijatelji i poznanici koji žive u glavnom gradu Austrije, a poreklom su iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Makedonije. To je još jedan od dokaza da za humane ljude ne postoje granice...", napisao je Goran Stevanović.


Dodao je da će i naredni koncert u junu biti još jedna prilika da se zemljaci uključe u akciju za pomoć malom Nikolaju. On veruje da će im se pridružiti i ostala društva i klubovi iz Beča i okoline, jer su se uvek rado odazivali apelima za humanitarnu pomoć.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

ŽELJNO ČEKAJU NIKOLAJA: Nevena i Vukašin Stevanović

Izražavajući zahvalnost ljudima dobre volje, Bojan Milenković naglašava da su oni poslednja nada za Nikolaja. Jer, dok nedostajuća sredstva ne budu obezbeđena bolesni dečak ne može ni na listu čekanja, tako da je i put do Austrije krajnje neizvestan. Milenkovići su iscrpljeni stalnim odlaganjima hirurške intervencije i zebnjom da li će novac biti obezbeđen. Bojan, koji svojom skromnom platom građevinskog radnika izdržava celu porodicu, veruje da neće biti ostavljen da se sam bori za zdravlje svog sina.

Do sada su čitaoci "Vesti" prikupili 16.000 evra, zemljaci iz Beča na to su dodali 1.400 evra, pa sada nedostaje 6.600 evra. Za Milenkoviće nedostižno, a za čitaoce našeg lista još jedna prilika da pokažu kako za njih nema prepreka.


A Goran, Violeta, Nevena i Vukašin Stevanović ne miruju, nadaju se da će Nikolaj ipak uskoro stići u Beč, odakle će se svojoj kući vratiti izlečen.
 

Na čekanju i u Beogradu

 

Još jedna operacija koja bi trebalo da bude obavljena u Beogradu za trogodišnjeg Nikolaja je neizvesna. Rođen je sa hidrocefalusom, šant u glavi, koji izbacuje višak tečnosti, vremenom se izvukao, što je na sreću otkriveno na poslednjem pregledu.
Da bi se sve vratilo na svoje mesto, neophodna je još jedna hirurška intervencija, deveta po redu. Dok se to ne sanira i put u Beč je neizvodljiv. Humanim ljudima to ostavlja dovoljno vremena da prikupe novac koji nedostaje.

2024 © - Vesti online