Petak 22.01.2010.
11:48
Vestionline

Prijave zbog odlaska Uroša Ćosića!?

Komisija je do sada proverila sve okolnosti, uzela izjave učesnika ovog procesa, i narednih dana ceo izveštaj biće dostavljen Lukiću.

Prema tvrdnjama lista "Politika", glavni krivci za odlazak Ćosića iz Zvezde su bivši sportski direktor Ilija Ivić i nekadašnji menadžer kluba Stevan Stojanović. Naime, Ilija Ivić nije želeo da potpiše ugovor sa Ćosićem, iako je na tome insistirao nekadašnji trener u omladinskoj školi Zlatko Krmpotić. Sa druge strane, Stefan Stojanović se sumnjiči da je obmanuo porodicu Ćosić i odveo ih u Moskvu.

Komisija poseduje fotografije na kojima se jasno vidi Stojanović, inače doskorašnji savetnik predsednika Lukića.

Janevski tužio Zvezdu FIFA

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski obratio se Svetskoj fudbalskoj organizaciji (FIFA) kako bi naplatio novac koji mu duguje klub iz Ljutice Bogdana.

Janevski potražuje sumu od 120.000 evra, a prethodno je želeo da se obrati Specijalnom sudu u Lozani, koji je u ovakvim situacijama brži od FIFA. Ipak, zbog plaćanja taksi Makodonac je pravdu potražio u Cirihu.

Sudu u Lozani obratio se i bivši sportski direktor kluba Ilija Ivić, koji od Zvezde potražuje 250.000 evra.

"To su čiste budalaštine! Neka priča ko šta želi, a kada dođe vreme i ja ću se oglasiti", poručio je Stojanović.

Ilija Ivić nije želeo da komentariše ovaj slučaj, već je "podsetio" Zvezdu na obaveze koje ima prema njemu.

"Bio sam više nego korektan prema Zvezdi. Sada su čelnici kluba na potezu i čekam da ispune obaveze koje imaju prema meni. Oprostio sam im deo duga, i mislim da je to sasvim korektno sa moje strane", rekao je Ivić.

Prema nezvaničnim procenama, Zvezda je gubitkom Uroša Ćosića izgubila nekoliko miliona evra, a nedavno je za tog igrača interesovanje pokazao Mančester junajted.
 

2024 © - Vesti online