Utorak 19.06.2012.
11:31 >> 11:32h
Srna

Odlaganje suđenja Mladiću - pobeda odbrane

Tužilaštvo nije na vreme objavilo dokumenta koja će koristiti na suđenju

"Ovo odlaganje smatramo malom procesnom pobedom u odbrani, jer smo ponovo uverili sudsko veće da se proces obelodanjivanja dokaza ne vodi kako treba i da imamo objektivnih problema u pripremi dokaza, saslušanja svedoka i naše odbrane", rekao je Stojanović.

On je naveo da je sud naložio tužilaštvu da do kraja današnjeg radnog dana dostavi tabelarni pregled svih dokumenata za koje smatraju da nisu obelodanjeni kao i ime svedoka putem koga planiraju da koriste te dokaze, dok je od odbrane zatraženo da do četvrtka, 21. juna, u 12 časova dostavi odgovor na taj podnesak da bi sudsko veće do kraja nedelje moglo doneti konačnu odluku o početku suđenja.

"Koliko će to potrajati i objektivno biti u interesu odbrane znaćemo do kraja ove nedelje, kada će sud i reći za koje vreme odlaže početak suđenja", rekao je  

* "Mladić izvestio da je Srebrenica - gotova"

* Svedok: Karadžić naredio napad na Srebrenicu

Stojanović.

Sudsko veće Haškog tribunala je donelo odluku da do daljnjeg odgodi početak suđenja generalu Ratku Mladiću, koje je bilo zakazano za 25. juni, zbog neblagovremenog objavljivanja dokumenata koje tužilaštvo namerava da koristi na suđenju.

2024 © - Vesti online