Utorak 19.06.2012.
03:29
Press

Nikolić brine za Tadićevu bezbednost

Tomislav Nikolić ponudio zaštitu porodici bivšeg predsednika Borisa Tadića
 

List piše da su Boris Tadić i Ivica Dačić dobili ozbiljne pretnje od odbeglog narko bosa Darka Šarića, a da su pretnje dobijali i članovi Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbedost – službe kojom je rukovodio šef kabineta predsednika i "koja je ušla u ozbiljan sukob sa Šarićevim klanom".
 

Izvor Pressa naveo je da se Nikolić, koji je sada na čelu Saveta za nacionalnu bezbednost, suočio sa podacima koji pokazuju "koliko su ozbiljne pretnje državnom vrhu, posebno Tadiću i Dačiću".
 

"Tomislav Nikolić je upoznat sa ovim podacima i zbog toga je već u prvom javnom nastupu po izboru na mesto predsednika poručio da Borisu Tadiću i njegovoj porodici nudi prijateljstvo i zaštitu. Pored toga, zbog bezbednosti bivšeg predsednika Srbije i njegove porrodice, Nikolić nije i neće tražiti da se Tadić seli iz rezidencije koja mu je dodeljena na korišćenje dok je bio predsednik Srbije", tvrdi Press.
 

Biro za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost formiran je 2007. godine, tokom "kohabitacije" predsednika Tadića i premiejra Koštunice. U njemu se koordinirao rad svih službi bezbednosti, direktora policije i tužioca za organizovani kriminal.

2024 © - Vesti online