Utorak 19.06.2012.
10:33
Vestionline, B92

Bilić: Španija je imala pomoć sudija

'Moji igrači su bili fenomenalni' - Slaven Bilić

"Mislim da svetskim prvacima ipak ne treba sudijska pomoć, imali su njihovu konstantnu pomoć u nekim detaljima. Ali šta sada da radim, to je sada nebitno. Moram još jednom da pogledam meč kako bih bio siguran – čini se da je bio faul nad Ćorlukom, svi kažu da je postojao i prekršaj nad Mandžukićem", kaže Bilić.

"Imali smo plan za meč protiv svetskih prvaka, pokušali smo da neutralizujemo njihovu igru. Čekali smo poslednjih 20-30 minuta da ih napadnemo, to je bila naša taktika. Mislim da im nije bilo lako večeras protiv našeg tima. Ovo je bila teška grupa i ponosni smo na ono što smo učinili. Mogu da kažem samo da su moji igrači sjajni, igrali su dobro sva tri meča. Nisam zadovoljan ishodom, ali šta da se radi", kazao je selektor Hrvatske posle poraza od Španije 1:0.

Bilić smatra da su njegovi igrači bili fantastični uprkos porazu.

"Znali smo da će nas pritisnuti, ali su moji igrači bili maksimalno angažovani. Dogovorili smo se pre meča da ćemo igrati agresivno i zaustaviti njihovu pas igru. Nismo pobedili, ali smo bili fantastični. Imali smo nekoliko prilika, međutim, nije išlo. Da je Ivan Rakitić dao gol bili bismo u četvrtfinalu", dodao je Bilić.

Posle ovog prvenstva Bilić više neće biti selektor Hrvatske.

"Nisam očekivao da će ovo biti moj poslednji meč, bio sam siguran da ćemo proći dalje. Pokazali smo karakter, moji igrači su fenomenalni, ali šta da se radim. Ne želim sada da držim neki govor, to nije moj stil, ali želim da se zahvalim Savezu koji mi je pružio šansu kao mladom treneru. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi i mogu da budem ponosan na to“, zaključio je Bilić.

2024 © - Vesti online