Utorak 19.06.2012.
10:02
Novosti.rs

Đorić protivkandidat Karadžiću

Bata Đora

Milovan Đorić je novi predsednik Organizacije fudbalskih trenera Srbije, ali je na Izbornoj skupštini postao i zvanični kandidat u izborima za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije i verovatno glavni konkurent aktuelnom predsedniku Tomislavu Karadžiću!

Na haotičnoj skupštini, koja bi mogla da se kandiduje za naj-sapunicu zbog skakanja sa stolica, galame, uvreda, bacanja flašica sa vodom, pod tačkom "razno" Stanislav Karasi je došao do ovog predloga.

"Samo Milovan Đorić može da se bori sa ovakvim alama, sa onima koji sapliću, a on je uvek na nogama. U fudbalu je uspeo sve. Osvojio je sedam šampionskih titula, trenirao razne selekcije, pa smatram da je dorastao da bude kandidat za predsednika FSS", rekao je Karasi.

Slično su mislili i ostali članovi Skupštine. Ujedno, to je i prva zvanična kandidatura za mesto prvog čoveka srpske kuće fudbala.

"Moram prvo da se konsultujem sa bazom u Beogradu, saradnicima, a zatim ćemo pričati o mojoj kandidaturi", kratko je rekao Đorić, ali ne bi trebalo sumnjati da će izaći na crtu aktuelnom presedniku.

A, na Skupštini u Staroj Pazovi dešavalo se zaista svašta. Od dva protivkandidata izabranom Đoriću, Miloljub Ostojić se nije pojavio, a iznervirani Neško Milovanović je ranije napustio sednicu. Pre toga je osporavao mandat Georgija Vidovića, smatrajući da je pomenuti generalni sekretar OFTS.

Sve vreme je vladala naelektrisana atmosfera, čak pet puta se glasalo za overivača zapisnika! Kada su, zbog raznih sporova, delegati OFT Vojvodine i Zapadne Srbije napustili sednicu, ona je završena bez problema.

"Ukaljali su nam struku, ali neću da se svetim. Radiću u interesu struke. Posla je mnogo",  bio je kratak u prvom obraćanju Milovan Đorić, novi prvi čovek OFTS.

2024 © - Vesti online