Ponedeljak 18.06.2012.
23:00
Vestionline

Hrvati izgubili, Španija i Italija u četvrtfinalu EP

Španci strepeli do 88. minutu, kada je Navas postigao sumnjiv gol zbog ofsajda

Pobedonosni pogodak za Špance postigao je Hesus Navas u 88. minutu, a Italijani su prošli dalje zahvaljujući golovima Kasana u 35. i Balotelija u 90. minutu.

Branioci titule prvaka Evrope duže su držali loptu u nogama, ali su ‘kockasti’ imali zrelije šanse, a posebno Rakitić sredinom drugog poluvremena kada je njegov šut glavom odbranio Iker Kasiljas. Mogao je i Perišić koji je ušao s klupe da napravi nešto više, ali je njegov volej završio nebu pod oblake.

Uzbudljivo je bilo sve do samog finiša. Hrvati su imali 0:0 do 88. minuta, i jedan gol je mogao da isprati Špance kući, ali je dva minuta pre kraja Navas, koji se aktivirao iz pasivnog ofsajda, na pas Inijeste zakucao loptu u mrežu za konačnih 1:0.

Da je ostalo 0:0, "vatreni" opet ne bi mogli dalje, a u tom slučaju bi "azuri" bili prvi u grupi, jer su dali gol više u trouglu sa Španijom i Hrvatskom.

Italijani su u drugom meču bez većih problema savladali Irsku sa 2:0. Najpre je Antonio Kasano u 35. minutu načeo mrežu "zelenih", kada je posle kornera koji je izveo Pirlo, glavom poslao loptu ka golu, Given nije imao šanse, a Daf je zakasnio da izbaci loptu sa gol-linije.

Nakon velike šanse Iraca pred kraj meča da izjednače i možda poremete planove "azura", i isključenja Kita Endrjuza zbog drugog žutog kartona, Mario Baloteli je u poslednjem minutu postigao sjajan pogodak za pobedu i plasman među osam najboljih selekcija "Starog kontinenta".

Upisao se - Mario "banana" Baloteli

Španija će u četvrtfinalu, 23. juna u Donjecku, igrati sa drugoplasiranim timom iz D grupe u kojoj su Francuska, Engleska, Ukrajina i Švedska, dok se Italija 24. juna u Kijevu sastaje sa pobednikom D grupe.

Rezultati:

Italija - Irska 2:0
Kasano 35, Baloteli 90
Španija - Hrvatska 1:0
Navas 88


Tabela:
1. Španija 3 2 1 0 (6:1) 7
2. Italija 3 1 2 0 (4:2) 5
3. Hrvatska 3 1 1 1 (4:3) 4
4. Republika Irska 3 0 0 3 (1:8) 0

2024 © - Vesti online