Utorak 19.06.2012.
00:51
Beta

Vučić: Čekamo odgovor socijalista

Neka već jednom kažu imaju či većinu ili ne, kaže Vučić
 

"Uputili smo direktnu poruku SPS da želimo da razgovaramo sa njima o formiranju vlade. Još čekamo njihov odgovor i bilo bi dobro da nas što pre obaveste imaju li većinu sa DS ili ne", rekao je Vučić za današnje "Večernje novosti".

Vučić je upitao zašto je SPS-u teško da kaže da li sa DS-om ima parlamentarnu većinu ili ne.

"Zašto im je teško to da kažu? I kada bi rekli da imaju većinu, to za nas ne bi bio smak sveta, jer nismo rođeni u foteljama. Poželeli bismo im sreću sa Čedom Jovanovićem", rekao je lider naprednjaka.

Upitan da li "iza kulisa" pregovara sa liderima SPS-a i URS-a, Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem, Vučić je rekao da je bilo neformalnih kontakata sa te dve stranke.

"Valjda je u civilizovanom svetu normalno da svi sa svima mogu da razgovaraju. Imali smo neformalne kontakte sa SPS i URS. Javnost će biti obaveštena kada budemo krenuli u bilo kakvu formalizaciju razgovora sa potencijalnim partnerima", rekao je on.

Vučić je ponovio da bi svaka vlada bez SNS-a bila nelegitimna i da ne bi mogla da donese neophodne promene u Srbiji za koje su građani glasali na izborima u maju.

2024 © - Vesti online