Ponedeljak 18.06.2012.
22:13
Beta

Euleks: Asanaj se ubio ubadajući se nožem

Dino Asanaj: Sam sebe iskasapio

KTV je, pozivajući se na neimenovani izvor u Euleksu, koji je prisustvovao obdukciji, potvrdio izveštaj Odeljenja za sudsku medicinu Ministarstva pravde Kosova da je reč o samoubistvu.

Asanaj je 14. juna oko 12.30 dovezen u Kliničko-bolnički centar u Prištini sa ranama opasnim po život i hitno je operisan. Preminuo je dva sata kasnije.

Obdukciji, koju su izvršili stručnjaci Odeljenja sudske medicine, prisustvovali su i stručnjaci za sudsku medicinu Euleksa, kao i glavni okružni tužilac u Prištini i tužilac Euleksa. Prema navodima nadležnih, autopsija je nedvosmisleno pokazala da se radi o samoubistvu i da su za Asanaja, koji se ubo 11 puta, bili kobni ubodi u pluća i srce.

Asanaj je na funkciju predsednika Upravnog odbora došao sa mesta savetnika Hašima Tačija za dijasporu.

Tokom sukoba na Kosovu i Metohiji Asanaj je kao emigrant bio predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova za SAD i radio je na regrutovanju dobrovoljaca za rat na Kosovu i finansijskih sredstava među kosovskom dijasporom u Americi.

Do sada se ni tužilaštvo ni policija nisu oglasili saopštenjem o tom slučaju, iako je u međuvremenu prema prištinskim medijima ispitivano više od dvadesetak mogućih svedoka.

Asanaj je dovođen u vezu sa nekoliko korupcionaških afera.

2024 © - Vesti online