Ponedeljak 18.06.2012.
18:45
Beta

Bratunac: Protest zbog hapšenja srpskih boraca

Okupljeni na protestu tražili pravdu i za srpske žrtve

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Ukinuti Sud i Tužilaštvo BiH", "Da li će neko biti uhapšen za zločine nad Srbima?", "Stop lažnim optužbama!" i "Hoće li neko zaštiti srpske borce?".

Predsednik Boračke organizacije opštine Bratunac, Zoran Milosavljević, rekao je na skupu da je "hapšenje Mlađenovića i Živkovića još jedan dokaz da su Sud i Tužilaštvo BiH nametnuti da sude samo Srbima".

"Ta dva srpska borca nisu počinila nikakve zločine jer su tokom rata samo branili Srbe i srpske kuće u multietničkom naselju Hranča, koje su komšije - muslimani stalno napadali i nekoliko razorili i zapalili", kazao je Milosavljević.

Brane Đurović, takođe predstavnik Boračke organizacije Bratunca, ocenio je da Sud i Tužilaštvo BiH "ne interesuju zločini koje su muslimanske snage počinile u srpskim naseljima Kravice, Zagoni, Podravanje, Bjelovac".

Mladenović je uhapšen maja ove godine, a Živković pre dva dana. Tužilaštvo BiH obojicu tereti za ratni zločin protiv bošnjačkih civila na području Bratunca.

2024 © - Vesti online