Utorak 19.06.2012.
08:00
intimatemedicine.com.hr

Deset seksualnih zanimljivosti

Foto: Ilustracija
 

1. Najbolji lek... u 19. veku

Pozivajući se na ono što je prikazano u Muzejima o seksu, vibratori su prvobitno bili namenjeni lečenju ženske »histerije« tokom 19. veka. Pri tome treba naglasiti da se koncept te bolesti tokom istorije menjao. Za vreme klasicizma je ludak bio poštovanja vredan pojedinac koji je bio najbliži Bogu. Kada se čovek konačno odvojio od tvorca i stavio u ulogu da sam kreira život, i uloga ludaka je otišla u institucije za mentalno poremećene. A vibrator kao medicinsko pomagalo je doktorima omogućavao lečenje simptoma histerije i anksioznosti.


2. Sperma čini čuda

S obzirom da sadrži cink i kalcijum, pomaže u sprečavanju propadanja zubne gleđi.


3. Ikona Zečića

Plejbojeva ikona je poznata po dva značenja: simbolizuje izvrsne rezultate i neuobičajeno nasmejan izraz lica. "Women's Health" magazin otkriva da je taj čudan zečji smešak u stvari posledica konzervativnog japanskog običaja. Naime, japanski potrošači su neko vreme odbijali proizvodnju seksualnih pomagala, igračaka za začinjavanje seksualnog života, jer navodno oblik zeca previše podseća na muški polni organ. I upravo iz tog razloga su im povremeno dodavali smešak, da bi im izašli u susret.


4. Prosečna dužina penisa Japanaca je ...?

Ako ćemo verovati statistikama, tada se o belcu tokom poseta Japanu govori kao o tamnoputom kod nas. Prosečna dužina penisa u erekciji je otprilike 12,7 cm, dok u opuštenom stanju prosečno doseže 7.6 cm. A kao što znamo, seks turizam nije baš aktivnost kojom bi se Japan ponosio.


5. Žalosno, ali istinito

Ono što ćete pročitati nije niti zabavno niti zanimljivo, a još manje duhovito. U Americi, kolevci demokratije, američko psihijatrijsko udruženje ispituje homoseksualnost kao "bolest, mentalno oboljenje" još od 1973. godine


6. Parafraziranje vojnog slogana "Pre nego što ubodeš, stavi – kondom"

Kada u današnje vreme američka administracija zloglasno viče da njihova vojska zaslužuje svu potporu javnosti, tokom drugog svetskog rata je vojno operisala pod drugačijim sloganom. Slogan "Pre nego što ubodeš, stavi – kondom očito prikazuje svjesnost američke administracije da je osim krvoločnosti silovanje u ratu sasvim uobičajena stvar. Problemi takvog ponašanja su se odražavali u prošlosti. Veliki se broj vojnika zarazio polno prenosivim bolestima, čije je lečenje državnu zdravstvenu kasu opljačkalo za više miliona dolara.


7. Mržnja prema vežbi

Poznata vam je rečenica "redovino vežbanje se može nadomestiti seksom"? E, pa nije to baš tako, ali da vas utešimo, pola sata intenzivnog seksa će vam pomoći da potrošite oko 200 kalorija. Jedina prednost je u tome što će zadovoljstvo će biti raspoređeno između dve osobe.


8. Uzbuđivanje donjim rubljem

Burleskni kostimi postali su kasnije tek seksi i želja svakog muškarca da vidi devojku u njemu. Njihova prvobitna uloga bila je sve samo ne seksi. Po rečima i delima Dite von Tiz, koja izvodi performanse o tzv. visokoj modi, i pozivajući se opet na Muzej seksa, donji delovi finog ženskog donjeg veša su originalno bili kreirani za prostitutke iz 15. veka. Oblik dizajna im je služio kako bi sakrili simptome sifilisa.


9. Ubistvo u Hong Kongu

Odraslog muškarca, u slučaju da ga žena uhvati u prevari, čeka mnogo više od financijske nadoknade za uzrokovane muke. Žena, koja se oseća izdano, ima legitimno pravo da svog voljenog "ukloni". Ali pažnja! Sme da ga ubije isključivo golim rukama.


10. Ispovest "Južnjačkog komfora"!

Poznajete žestoko piće "Southern comfort"? Tu utehu na seksualnom području ne dopuštaju vlade u SAD u državama Alabama i Misisipi. Postoji naime zabrana prodaje seksualnih pomagala, posebno vibratora.

2024 © - Vesti online