Ponedeljak 18.06.2012.
10:04
Alo

Nova misterija na dnu Baltika

Snimak predmeta koji je pronađen na dnu mora
 

Prekriven je prljavštinom, ima otvore koji izgledaju kao puškarnice i nalazi se na kraju piste dugačke oko 300 metara. Objekat je okruglog oblika prečnika 60 metara, izgleda kao pečurka i ivice su mu oko četiri metra od morskog dna.


Skeptici su očekivali da priča o letećem objektu na dnu Baltika bude objašnjena kao podvodna stena neobičnog oblika, ali misterija je samo produbljena.


"U početku smo mislili da je to samo stena. Ali sada smo uvereni da je u pitanju nešto drugo. U centru objekta koji ima prečnik oko 60 metara je elipsasta rupa koja vodi u unutrašnjost“, kaže ronilac Peter Lindberg.

"Na ivicama objekta se nalaze neobjašnjive kamene formacije koje su takođe prekrivene prljavštinom, a koje podsećaju na oružje. To je čudno jer nikada u Baltičkom moru nisu prijavljene podvodne vulkanske aktivnosti“, dodao je Lindberg.
Švedski dnevnik "Ekspresen" je objavio i video-klip koji su ronioci napravili.

"Ima previše teorija od Lukasovog ‘Milenijumskog sokola’ do otvora za ulazak u drugi svet. Ali mi još ne znamo ni da li je to prirodni fenomen ili objekat.“


Objekat je otkriven 2011. Na dnu Baltika se nalazi više od 100.000 raznih objekata, od primitivnih brodova iz ere vikinga do modernih brodova i aviona koji su potopljeni tokom Drugog svetskog rata.

2024 © - Vesti online