Utorak 19.06.2012.
13:41
Vesti

Šta sve donose sa odmora u Bangkoku?

Lažne iskaznice u slobodnoj prodaji na Tajlandu

Jedan australijski turista koji je za 20 dolara kupio lažnu iskaznicu univerziteta Grifit, kaže da je kartica besprekorna kopija. Takva studentska kartica može da se koristi u Kvinslendu za dobijanje popusta u javnom transportu i drugim uslugama, ali može da pomogne u stvaranju lažnog identiteta pri bekstvu od zakona, piše "Kurijer mejl".
Štandovi su puni lažnih kartica, kaže ovaj čovek.
 

- Oni takođe imaju iskaznice više univerziteta, vozačke dozvole, čak i australijske pasoše i sve to izgleda prilično verno - veli ovaj turista koji kaže da je našao "pet do šest" takvih štandova samo na poznatoj ulici Kao San u Bangkoku.
 

- Sve je javno. I mora da prodaju mnogo toga, čim ima tako mnogo štandova.
Predstavnica Australijske federalne policije kaže da je agencija upoznata sa ovim i da sa policijom Tajlanda radi na sprečavanju proizvodnje i prodaje.
 

Detektiv narednik Brajan Hej iz kvinslendske policije upozorava putnika da se ne igraju sa lažnim identitetom. Bilo koja iskaznica sa fotosom može da se koristi za stvaranje lažnog identiteta, čime se krši zakon, kaže on.
 

Godine 2010/11, kvinslendski Biro za kontrolu kocke i prodaje alkoholnih pića izdao je na licu mesta 695 kazni koje su se odnosile na korištenje lažnih iskaznica.

2024 © - Vesti online