Ponedeljak 18.06.2012.
08:00
Smedia

Život je lakši uz prave prijatelje!

Uz prave prijatelje nema velikih prepreka
 

Ispitanicima jednog istraživanja koji su stajali sami, brdo na koje su morali da se popnu natovareni knjigama izgledalo je i 300 metara više nego onima koji su stajali uz prijatelje. Što je prijateljstvo bilo čvršće, to se planina činila nižom. Tako je to istraživanje pokazalo da uz prijatelje, svaki problem izgleda manji, a osim toga prijateljstvo jača imunitet i zdravlje. Najvažnije nepisano pravilo dobrog prijatelja je da nije ljubomoran ako imate i druge prijatelje.

Naprotiv, pravim prijateljima biće drago. Isto tako nikad neće osećati ljubomoru i zavist kad je posredi vaš poslovni uspeh ili kada u vaš život ušeta novi zgodan ljubavni partner. Biće iskreni kada zatražite njihovo mišljenje, ali se neće okrenuti protiv vas ako ne poslušate njihov savet. Ako ste napravili pogrešan korak u životu ili pogrešno odlučili, dobar prijatelj nikada vam neće reći onu omrznutu rečenicu: "Lepo sam ti rekao", čak ni kada je bio u pravu.

Isto tako, neće očekivati od vas da se automatski s njim potpuno složite, baš oko svega, od pitanja seksa, politike do verskih opredeljenja. Braniće vas i neće dopustiti drugima da o vama ružno govore, piše 24 sata. S dobrim prijateljem se u svakom trenutku osećate opušteno i prirodno. On nikada neće stvoriti osećaj da pre njegove posete morate da napravite veliko spremanje kuće. I još nešto važno...

NEPOGREŠIV OSEĆAJ ZA PRAVI TRENUTAK
 

Stvari rečene u poverenju prijatelj će uvek zadržati za sebe. Smejaće se i plakati, blesiti i slaviti s vama, ali nikad neće drugima pričati o tome. Ima osećaj za “pravi trenutak” i tačno zna kada treba da sluša, a kada da priča.

DOBRI PRIJATELJI ZNAJU KADA TREBA DA SE POVUKU

Iako su tu kada zatreba, dobri prijatelji znaju da procene kada treba da se povuku i sklone. Ponekad vam je samo potreban prostor i mir, što će pravi prijatelj razumeti i neće taj vaš potez tumačiti kao lično odbijanje jer zna da ne vidi baš sve.

2024 © - Vesti online