Nedelja 17.06.2012.
16:43
Kurir

Hrvatski huligani rade za Srbiju?!

Čine uslugu Srbiji? - navijači Hrvatske

Navijači reprezentacije Hrvatske, uz huligane iz Rusije i Poljske, glavno su ruglo Evropskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Ukrajini.

Pristalice "kockastih“ na svakoj utakmici, ali i izvan stadiona, promovišu ustaštvo, veličaju ratne zločince, vređaju protivničke igrače na rasnoj osnovi, zvižde himnama drugih reprezentacija, pale baklje i bacaju ih na teren...

Tamošnji savez već nekoliko puta je plaćao drastične kazne, a ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi, Hrvatska bi mogla da bude udaljena sa EP ili bi u naredne kvalifikacije za SP, gde će igrati u istoj grupi sa selekcijom Srbije, mogla da uđe s minusom od šest bodova.

UEFA je pre nekoliko dana zapretila Rusiji da će, ukoliko ne smiri svoje huligane koji divljaju po Poljskoj, snositi drastične kazne i upozorila ih da bi naredne kvalifikacije mogli da počnu s minusom, a ista sudbina mogla bi da zadesi i selekciju Hrvatske.

Srbija je zbog mnogo manjih prekršaja plaćala drastičnije kazne, pa bi trebalo očekivati da UEFA ostane dosledna svom pravilniku i donese adekvatne sankcije.

Hrvatski savez je dosad prečesto plaćao kazne zbog svojih huligana, a možda je došlo vreme za drastičnije sankcije...

2024 © - Vesti online