Nedelja 17.06.2012.
09:50
Srna

Kfor: Spremni smo za nove barikade

U Komandi Kfora ističu da je situacija trenutno mirna i da nema incidenata, navodeći da je, uprkos demantovanju zvaničnika iz Beograda, uklanjanje barikada dogovoreno, jer "one nemaju svrhu", javlja dopisnik Srne.

Foto: Ilustracija

Kfor podseća da je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović u više navrata u ime Vlade Srbije pozivao građane da uklone barikade i zato poziva zvaničnike i lidere Srba sa severa Kosova da smanje tenzije i da odustanu od, kako su rekli, zapaljivih izjava.

Vojnici KFora uklonili su noćas oko 2.00 časa barikade u mestu Rudare u opštini Zvečan postavljene kao znak protesta zbog toga što je Kfor juče zatvorio alternativni putni pravac u blizini prelaza Brnjak.

Pripadnici Kfora su posle uklanjanja barikade od debelih stabala i betona produžili prema Leposaviću, a tokom noći nekoliko desetina Srba ostalo je da dežura u blizini raskrsnice u Rudaru.

Most na reci Ibar, koji spaja magistralni put Kosovska Mitrovica sa urbanim delom Zvečana i severnom Kosovskom Mitrovicom, prohodan je i njime se neometano saobraća.

2024 © - Vesti online