Subota 16.06.2012.
22:57
Vestionline, smedia.rs

EP: Česi i Grci u četvrtfinalu, Poljaci i Rusi ispali

Česi minimalno pobedili Poljsku i zauzeli prvo mesto u Grupi A

Grci su do pobede došli golom Jorgosa Karagunisa u drugom minutu
sudijske nadoknade prvog poluvremena, čime su eliminisali favorita ove grupe reprezentaciju Rusije koja večeras nije imala rešenje za čvrstu odbranu Grčke.

Prvo mesto u Grupi A zauzela je reprezentacija Češke, koja je večeras u Vroclavu savladala jednog od domaćina završnog turnira selekciju Poljske rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Petr Jiraček u 72. minutu meča.

Iako se posle prva dva kola u grupi A, očekivalo se da će Rusija i domaćin Poljska biti dve ekipe koje će se naći u četvrtfinalu, šokantan završetak ove grupe doneo je potpuno drugačiji epilog.

"Zbornaja komanda" bila je do meča poslednjeg kola ne samo veliki favorit za prvo mesto u grupi A, već su im mnogi predviđali plasman u samu završnicu. A kako i ne bi posle fenomenalnog starta i ubedljive pobede protiv Češke sa 4:1.

I u meču sa Grčkom Rusi su bili bolja ekipa na terenu, ali niti jedan od 20 šuteva nije završio u mreži golmana Sifakisa. Ključni trenutak na meču desio se u završnici prvog poluvremena, kada je u drugom minutu nadoknade vremena posle greške odbrane Rusije, pogodio Jorgos Karagunis.

U drugom meču grupe domaćinima Poljacima je bila potrebna pobeda za prolazak dalje, ali oni nisu više mogli od časnog poraza u duelu sa Češkom.

Popularne "knedličke" koje su svi otpisali posle startnog ubedljivog poraza od Rusa bili su bolji u meču koji je odlučivao o plasmanu u četvrtfinale. Jedini strelac na tom meču bio je Jiraček u 72. minutu, a Poljaci su najbolju priliku propustili u 94. minutu, i taj gol bi doneo sasvim drugačiji raspored u grupi, ali šansa nije iskorištena, pa su Česi zasluženo prošli dalje i kao prvoplasirana ekipa.

Rezultati:

Češka - Poljska 1:0
Grčka - Rusija 1:0

Tabela:

1. Češka 3 2 0 1 4:5 6
2. Grčka 3 1 1 1 3:3 4
3. Rusija 3 1 1 1 5:3 4
4. Poljska 3 0 2 1 2:3 2

2024 © - Vesti online