Petak 15.06.2012.
22:19
Press

Vlada DS-SPS-LDP-URS?

Prema dogovoru s Ivicom Dačićem, demokrate bi u novu vladu uvele LDP, a socijalisti URS, čime će posle više od mesec dana od parlamentarnih izbora ostvariti koalicija dogovorena između dva kruga predsedničkih izbora, tvdi ''Pres''.

Boris Tadić i Ivica Dačić

DS je u saopštenju sa sednice užeg predsedništva naveo da ''stranka treba da intenzivira pregovore vezane za pravljenje programske vlade zasnovane na odgovornoj ekonomskoj politici, borbi protiv siromaštva i borbi protiv korupcije, sa ciljem da ta vlada bude stabilna i podržana od široke većine u Skupštini Srbije".


- Demokratska stranka će održati (sinoć, prim. aut) dodatne konsultacije vezane za formiranje vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP-om i URS-om - saopštio je DS.


Prethodno je v. d. predsednika SNS-a pozvao SPS na pregovore, što je samo otvorilo medijske spekulacije o navodnoj većini sa SPS-om i URS-om. Do medija su stizale i informacije kako su se podelili resori, po kojima bi Dačić bio premijer, Vučić zamenik premijera i ministar policije, a Dinkić potpredsednik zadužen za ekonomiju. Jorgovanka Tabaković bi dobila mesto guvernera NBS.

2024 © - Vesti online