Petak 15.06.2012.
18:10
rts rs

"Nisam ja ko neki, pa da se mešam"

Konuzin: Nisam se mešao u formiranje vlade
 

"Znam da su neke moje kolege davale sugestije kako i kada bi se mogla formirati vlada Srbije. Ja nikakve takve sugestije nisam davao iz jednog prostog razloga što će se Ruska Federacija uvek s poštovanjem odnositi prema odlukama koje donesu oni koje je izabrao srpski narod", rekao je Konuzin.

Prema njegovim rečima, izbori su odrazili raspoloženje birača u Srbiji, a zadatak političkih snaga u zemlji, uključujući i poslanike, jeste da ta raspoloženja odraze i u skladu sa Ustavom i zakonima formiraju organe vlasti.

"Koliko razumem, dosad se nije uspelo u formiranju parlamentarne većine, a razlog za to su neslaganja koji postoje među partijama izabranim u narodnu skupštinu", naveo je ruski ambasador.

Kako je istakao, to je "problem unutrašnjeg života Srbije". Rusija će, dodao je Konuzin, nezavisno od toga kakva će vlada biti formirana, uvek nastaviti da dosledno razvija odnose sa Srbijom.

Upitan da li je, kako tvrde neki mediji, lideru socijalista Ivici Dačiću tokom nedavne posete Rusiji, sugerisano da vladu fomira sa Srpskom naprednom strankom, Konuzin je odgovorio da je Dačić boravio u Rusiji na savetovanju o pitanjima bezbednosti.

Dačić je, kako navodi Konuzin, tom prilikom kao ministar unutrašnih poslova "imao odgovarajuće kontakte u Rusiji".

2024 © - Vesti online