Četvrtak 21.01.2010.
18:05
Vestionline, OE24.at.

Zbog prasića pretio da će dići banku u vazduh!

Žrtve eksperimenta
 
Radnici filijale Rajfajzen banke bili su u sredu zatečeni kada su poštom dobili pretnju bombom. Policija smatra da je u pozadini ove pretnje skandalozni eksperiment sa prasićima koji je prošle nedelje prekinut zbog pritiska velikog broja udruženja za zaštitu životnja. Nepoznati počinilac poslao je banci jednu fotografiju koja je navodno dokaz povezanosti banke sa eksperimentom.

Međutim, komadant policije Huber Juen naglasio je da između banke i eksperimenta ne postoji nikakva povezanost. "Simbol na jakni jednog od radnika na tom projektu pogrešno je inerpretiran kao znak Rajfajzen banke."


"Radi se o običnom pismu koje je otkucano na mašini," izjavio je Huber Juen. "Onaj ko je napisao to pismo protivi se takvim eksperimentima i zbog toga je zapretio bombom."

Zbog pretećeg pisma banka u kojoj je bilo 15 radnika je evakuisana, a zgrada je pretražena uz pomoć pasa obučenih da pronađu eksploziv.

Ubrzo potom je utvrđeno je da nema eksploziva. Banka je već i četvratak ujutru nastavila sa radom, a policija pokušava da uđe u trag počiniocu.

2024 © - Vesti online