Četvrtak 14.06.2012.
23:31
Vestionline, Beta

Bilić hvali karakter, Prandeli žali za drskošću

Možemo dobro igrati i sa Špancima - Slaven Bilić

"Pokazali smo karakter i odigrali fenomenalno drugo poluvreme. Počeli smo u formaciji 4-4-2, a na poluvremenu smo promenili to u 4-2-3-1 i to je bio pun pogodak. Upalilo je, zasluženo smo izjednačili. Da smo bili koncentrisaniji, uz malo više sreće i nešto boljeg sudiju, možda smo mogli i više", rekao je Bilić.

Italija je povela golom Andree Pirla iz slobodnog udarca, a izjednačio je Mario Mandžukić u drugom poluvremenu.

Hrvatska je u prvom kolu pobedila Irsku sa 3:1, a u poslednjem igra se branioceom titule i svetskim prvakom Španijom.

"Italijani su i protiv nas bili favoriti, ali mi imamo snagu i želju, i možemo i protiv svetskih prvaka", rekao je Bilić.

Golman Stipe Pletikosa, koji je odbranio nekoliko izglednih prilika rekao je da ga je motivisala dobra igra odbrane.

"U odbrani su svi igrači dali svoj maksimum, a meni je to na golu dalo dodatnu snagu. Kod prilike Klaudija Markizija uradio sam ono što je trebalo za ekipu", rekao je Pletikosa.

Selektor Italije Ćezare Prandeli rekao je da njegovom timu nedostaje drskosti i energije, ali je rekao da mu je opšti utisak pozitivan.

"Propustili smo šansu. Falilo nam je drskosti i energije. Uspevali smo da igramo dobro bez ikakvog rizika, a onda smo se pomeli prilikom centaršuta i primili gol koji se inače sprečava. Znali smo da su Hrvati opasni posle visokih lopti, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Prandeli i dodao:

"Utisak je pozitivan uopšte. Imali smo šansi za drugi gol i dobro smo kontrolisali teren. I dalje smo u igri, nasš osnovni cilj je ostvariv. Nadam se da ćemo dobiti Irce i plasirati se u četvrtfinale", dodao je selektor Italije.

2024 © - Vesti online