Četvrtak 14.06.2012.
22:20
Vestionline

Koga je kraljica zvala na rođendan?

Britanski ambasador Majkl Devenport je na prijemu u ambasadi u Beogradu dočekao brojne zvanice. On je podsetio i na dva “bilaterna jubileja” – 175 godina od uspostavljanja zvaničnih diplomatskih odnosa između Britanije i Srbije i 40 godina od zvanične državne posete kraljice Beogradu.

Elizabeta II je, naime, u pratnji svog supruga, vojvode od Edinburga i princeze Margarete boravila u Beogradu 17. i 18. oktobra 1972. godine, pa su danas u rezidenciji izložene fotografije na kojima se može videti kraljevski par i princeza Margareta u društvu Tita i Jovanke Broz.


Prijemu su prisustvovali premijer Mirko Cvetković, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, lider URS Mlađan Dinkić, lider SNS Aleksandar Vučić, lider LDP Čedomir Jovanović i SPO Vuk Drašković, Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, drugi čelnici i funkcioneri srpskih stranaka, kao i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, predstavnici javnog i kulturnog života, poslovnog sveta i medija. Prijemu su prisustvovali i brojni predstavnici diplomatskog kora.

2024 © - Vesti online