Četvrtak 14.06.2012.
01:17
Večernje novosti

Kristijan Bejl kao Nikola Tesla

Nikola Tesla i Kristijan Bejl
 

U “V. P. R. produkciji“, koja autorski stoji iza ovog velikog projekta, kažu da se početak snimanja filma očekuje u septembru ili oktobru. Prve scene snimaće se u Srbiji, a potom se ekipa seli u Čikago. Za potrebe filma, u našoj zemlji gradiće se “kulise Njujorka“ i drugih gradova, važnih u biografiji Nikole Tesle.


Ovim filmom, pre desetak dana, bavio se i ugledni nedeljnik “Holivud riporter“. Navede da je reč o srpsko-američkoj saradnji, da će u filmu biti zastupljena internacionalna glumačka podela, ali i da će priča o Tesli do publike stići i kroz partnerstvo sa velikim filmskim studijom. Ugledni “Univerzal studio“ delimično će finansirati snimanje, ali biće zadužen za kompletnu promociju filma i njegovu distribuciju u svetu.
 

Podrška

Na adresu “V. P. R. produkcije“ stižu pisma podrške, među kojima je i ono gradonačelnika Čikaga i bivšeg Obaminog šefa kabineta Rama Emanuela. On je pozdravio napore da se i filmom oda počast jednom od najznačajnijih naučnika modernog vremena i dao svoju podršku projektu koji će “baciti novo svetlo na život i nasleđe Nikole Tesle“.

Suvlasnik produkcijske kuće “V. P. R.“, glumac i autor scenarija Vladimir Rajčić pričom je obuhvatio ceo Teslin život, sa naglaskom na njegovom najplodnijem, stvaralačkom periodu. Priča će se dotaći i njegovih poznatih savremenika - Tomasa Edisona i finansijera Džej Pi Morgana.


Budući da je reč o velikom budžetu, od oko 30 miliona dolara, i visokoj produkciji, glavne uloge u filmu rezervisane su za holivudske glumce, ali biće mesta i za domaće. Oni će se birati na kastingu u Srbiji, u saradnji sa produkcijskom kućom poznatog glumca Nenada Okanovića.


Kako piše “Holivud riporter“ i pre snimanja film je viđen kao “prvi pik“ za ugledne nagrade.

2024 © - Vesti online