Četvrtak 14.06.2012.
06:33
Večernje novosti

Nikolić počeo da zavodi štednju

Počeo da ispunjava obećanja data pre izbora: Tomislav Nikolić
 

To su, kako kažu u Predsedništvu, samo prve mere, na koje se šef države javno obavezao u svom inauguracionom govoru. U njegovom najužem okruženju trenutno je devetoro ljudi i taj broj se za sada neće uvećavati.


Očekuje se da će u Predsedništvu biti oko 70 zaposlenih, od čega veliki deo otpada na tehničko osoblje koje je Nikolić nasledio.
 

Sami plaćaju vizit karte

Da je Nikolić spreman da vodi računa o svakom dinaru potvrđuje i to što su pojedini njegovi najbliži saradnici odštampali vizit-karte o svom trošku! Kontroliše se i korišćenje službenih kola, pa su tako neki išli na zadatke taksijem - o svom trošku.

Za generalnog sekretara predsednika izabran je Nebojša Rodić, koji bi trebalo uskoro da izradi i novu sistematizaciju radnih mesta. Nikolić je nedavno imenovao i savetnike: Milorad Simić (odbrana i bezbednost), Marko Đurić (spoljna politika), Oliver Antić (pravo) i Bratislav Petković (kultura). Šef protokala je Jasmina Mitrović Marić, a pres službe Stanislava Pak.


U Predsedništvu nam kažu da Nikolić sada ne razmišlja o imenovanju novih "savetodavaca", a neće tako brzo imenovati ni šefa kabineta. Iako se spekulisalo da je toj funkciji najbliži šef izvršnog odbora SNS profesor Milan Bačević, sve su manje šanse da bude promovisan.


Inače, u budžetu za ovu godinu za rad Predsedništva već je određeno 242,4 miliona dinara, a za plate zaposlenih izdvojeno je 98,4 miliona.

2024 © - Vesti online