Četvrtak 14.06.2012.
08:00
Blic

Koja dokumenta su vam potrebna za polovan auto

Foto: ilustracija
 

- Kupcima se prvo predaje faktura ili račun auto-kuće koja prodaje automobil kao i carinska deklaracija na kojoj mora da piše kilometraža vozila. Ona bi morala da bude ista kao na satu. Svakako mora se predati i carinski račun, kao i takozvani ino račun od firme ili fizičkog lica u inostranstvu od koga je kupljen automobil – kažu stručnjaci sa portala "Moj auto".

Takođe uz automobil se obavezno dostavlja original saobraćajna dozvola automobila iz zemlje uvoza ili dokaz da je automobil odjavljen. Ukoliko je vozilo stiglo kamionom ili šlepom kupcu se mora dostaviti izjava sa imenom i prezimenom vozača i podacima o kamionu.

Ukoliko automobil kupujete u inostranstvu, morate da se naoružate strpljenjem.

Prvo što treba da uradite je da izvršite nekakvu vrstu rezervacije vozila a to će te najbolje uraditi ako uplatite kaparu vlasniku. Kada ste rezervisali auto, na redu je i da odete po njega. Svakako postoji mogućnost da vi ne idete po auto jer postoje ljudi koji će taj posao uraditi umesto vas uz nadoknadu od par stotina evra. Ukoliko krenete sami po auto trebalo bi da znate nekoliko važnih pojedinosti vezanih za dokumentaciju. Kod kupovine i uvoza vozila, najvažnija je izlazna deklaracija za automobil (zeleni karton).

2024 © - Vesti online