Sreda 13.06.2012.
14:17
Beta

Albanci pretukli monaha na Kosovu

Foto: ilustracija

Zamenik direktora Zdravstvenog centra u severnom delu grada Milan Ivanović rekao je Beti da je monah Bulajić (55) primljen u bolnicu sa povredama glave i gornjih ekstremiteta.

Prema Ivanovićevim rečima, Bulajića, monaha iz Manastira Crne reke, rodom iz Mitrovice, napala su dva Albanca u južnom, čisto albanskom delu grada.

"Bačen je na asfalt i šutiran. U bolnicu je primljen zbog kontuzije glave, povreda potiljačnog dela glave i gornjih ekstremiteta. Obavljeni su svi pregledi. On je na stacionarnom lečenju i njegovo stanje je sabilno", kazao je Ivanović.

Ivanović, koji je i čelnik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, izrazio je zabrinutost zbog kontinuiteta nasilja i od toga što pojedinici ne prezaju ni od napada na sveštena lica.

Prema rečima monaha, koje je preneo protojerej stavrofor Milija Arsović, kod zgrade bivše Jugobanke u blizini mosta na Ibru napala su ga dvojica muškaraca i nanela mu povrede po glavi i telu.

Do bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice prevezla su ga kola hitne pomoći iz južnog, albanskog dela grada, kazao je Arsović.

Monah Mitrofan često dolazi u Kosovsku Mitrovicu, posebno u multietničko naselje Bošnjačka mahala gde mu živi otac Jovan koji ima više od osamdeset godina.

2024 © - Vesti online