Sreda 13.06.2012.
11:04
Vestionline, Beta

Jovanović: Igrali smo požrtvovano i koncentrisano

Treneri "večitih rivala" - Vlada Jovanović i Svetislav Pešić

"Moram da pohvalim igrače koji su igrali jako požrtvovano i koncentrisano. Čestitam im na dobroj energiji, jer je u njoj ključ pobede", rekao je Jovanović posle pobede 78:72 čime su crno-beli poveli sa 2:1 u finalnoj seriji.


"Pred kraj smo imali veliki pad pri velikoj razlici, međutim mi igramo bez prvog centra Raška Katića", dodao je Jovanović.


Trener crno-belih je istakao Dominika Džejmsa i Dragana Milosavljevića jer su podneli veliku sportsku žrtvu.

"Džejms i Milosavljević su podneli veliku sportsku žrtvu jer nisu trenirali od prošle utakmice, kada su dobili nezgodne udarce u mišiće", kazao je Jovanović.


Trener Zvezde Svetislav Pešić ocenio je da je njegova ekipa totalno zakazala u odbrani.


"Totalno zakazali u odbrani, a ona daje sigurnost igračima da donose dobre odluke u napadu. Primili smo 29 poena u drugoj četvrtini, a za poslednje dve ukupno toliko. Ipak, bili smo blizu da preokrenemo rezultat, ali je Partizan zasluženo pobedio", rekao je Pešić i dodao da je suđenje bilo mnogo bolje nego na prethodnim "večitim" derbijima.


"Suđenje je bilo dosta dobro, mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama. Sudije su dosta dobro kontrolisale sebe i utakmicu i zaslužio sam tehničku grešku koju sam dobio", kazao je Pešić.


Trener crveno-belih misli su njegovi košarkaši bez razloga u nekim trenucima utakmice tražili pomoć sudija.

"Nismo izdržali pritisak i previše smo gledali posle kraja napada u pravcu sudija i bez razloga tražili nekakvu pomoć. Ostaje nam da se pripremimo i dobijemo sledeću utakmicu", kazao je Pešić.


Sledeća utakmica igraće se u petak u 20 časova u Železniku.

2024 © - Vesti online