Sreda 13.06.2012.
10:05 >> 11:36h
Vestionline

Navijački rat u Varšavi, Poljaci demantovali ubistvo Rusa

Navijačko nasilje ne EURO 2012.

Tuča je bilo toliko ozbiljna da je policija bila primorana da pored uportebe vodenih topova ispali u vazduh i hitce upozorenja. Prvi izveštaji potvrđuju da su bar trojica navijača povređeni udarcima u glavi, a javljeno je i da je jedan Rus zadobio fatalne povrede. Ruska ambasada u poljskoj to nije potvrdila, a poljski zvaničnici su kasnije demantovali da ima žrtava.

Da bi prekinula napade na ruske navijače koji su pred meč svoje reprezentacije i domaćina Poljske na Evropskom prvenstvu imali nameru da prošetaju kroz Varšavu, policija je bila primorana da upotrebi suzavac vodene topove pa čak i pucnje upozorenja, ali nije uspela da zaustavi tuču, koja se proširila i okolnim ulicama.

Huligani su protiv policije opremeljene za razbijanje demonstracija koristili kamenice i molotovljeve koktele. Rusiki mediji su objavili da su u bolnici zadržani sedam Poljaka, dva Rusa i jedan Nemac, ali da nisu u životnoj opasnosti. Uhapšeno je oko 100 navijača sa obe strane.

Ranije oko 50 poljskih navijača napalo je kafe u kome su sedeli ruski navijači. Bili su maskirani fantomkama i u napadu su koristili dimne bombe i kamenice. Rusi su uzvratili na napad, a prema izveštajima sa lica mesta policija se pojavila kada je sve bilo gotovo....

Uhapšeno 183 huligana, nasilje se nastavilo i posle meča Poljske i Rusije!

 

Policija u Varšavi je uhapsila 183 izgrednika zbog nasilja pred utakmicu između Poljske i Rusije, a očekuje se da se taj broj značajno poveća pošto su se sukobi nastavili i posle meča.


Poljska policija je izdala zvanično saopštenje, u kojem i dalje nema govora o navodima ruskih medija prema kojima je zvanično poginuo jedan navijač.

"Uhapšeno je 183 huligana zbog nereda i nasilja na ulicama Varšave. Većina je uhapšena pre ulaska na stadion, ali navijači oba tima su privođeni i u fan zonama. Policijska akcija i dalje traje jer se pregledaju kamere i pokušavaju da se identifikuju huligani. Planira se još mnogo hapšenja", piše u saopštenju izdatom na policja.pl.

2024 © - Vesti online