Četvrtak 21.01.2010.
14:41
Tanjug

Dačić unapredio srpske mirotvorce na Haitiju

Ovo petoro će se kući vratiti sa novim činovima
"Doneo sam odluku da vanredno unapredim i nagradim pripadnike naše policije koji su u okviru mirovne misije UN-a na Haitiju. Oni zaista ulažu vanserijski trud ne samo u obavljanju policijskih poslova već i u spasavanja ljudskih života", rekao je Dačić novinarima u Odžacima.

On je naveo da "Srbija još jednom izražava spremnost da pošalje, ukoliko je to potrebno, u okviru UN-a ili Evropske unije još pripadnika naše policije" na Haiti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komandant kontigenta MUP-a Srbije, koji je angažovan na spasavanju i pružanja pomoći stanovništvu u mirovnoj misiji UN na Haitiju je Biljana Lazarević. Pripadnici MUP-a, Goran Panović, Miloš Rajović, Božidar Janjić i Slobodan Obrenović, kako je protekle sedmice Lazarevićeva izvestila ministra Dačića, će "do daljeg ostati na Haitiju, jer je njihova misija da u svakom trenutku pruže pomoć stanovništvu, a posebno u ovako teškoj situaciji".

Srpski policajci su smešteni u logističkoj bazi UN, u kojoj se sada nalazi Komandni centar, jer je zgrada sedišta Misije UN u glavnom gradu Port-o-Prensu razorena u zemljotresu.

2024 © - Vesti online