Ponedeljak 11.06.2012.
22:00
Opera 17

Hrvat kopirao Cecino "Rasulo"?!

 Kopija Cecinog Rasula
 

Popularni hrvatski izvođač Giuliano nastupiće na predstojećem Splitskom festivalu sa pesmom “Anestezija”, čiju muziku potpisuju njegova malenkost i Brane Kopitović, koji je uradio i tekst pesme, dok je za aranžman bio zadužen Roo Deens.

Međutim, nakon što se pesma premijerno pojavila na oficijelnom sajtu festivala, na Jutjubu, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, pojavile su se optužbe da je u pitanju plagijat, i to plagijat pesme folk dive Svetlane Cece Ražnatović ”Rasulo”, za koju je naša pevačica nedavno snimila i spot.

- Pažljivo sam preslušao pesme i zaista nemam ni najmanje sumnje da “Anestezija” neverovatno liči na “Rasulo”. Aranžman, muzika, harmonija apsolutno sve podseća na pesmu koju je Ceca snimila za svoj poslednji album “Ljubav živi”.

- Jedino je tekst drugačiji, no ako pokušate da otpevate onaj koji je napisala Marina Tucaković na Giulianovu pesmu, i to će vam poći za rukom. Razumem da svuda vlada autorska kriza, ali “Rasulo” je veliki hit u svim republikama bivše Jugoslavije i zaista mi je neverovatno da bi neko pravio novu pesmu po uzoru na nešto što je publika već oduševljeno prihvatila. Naravno, ja ne mogu da tvrdim da je reč o plagijatu, ali da postoje izvesne sličnosti, takođe ne mogu da poreknem – rekao je kompozitor Goran Petrović za portal Opera-17.com.

Inače, Giuliano je nedavno ostvario saradnju i sa Aleksandrom Milićem Milijem na albumu “Milgram 2″ otpevavši pesmu “Pogodi me”, a ono što je posebno zanimljivo jeste to da je upravo Mili autor Cecine pesme “Rasulo”.

Poslušajte pesme “Rasulo” i “Anestezija”:

2024 © - Vesti online