Ponedeljak 11.06.2012.
14:08
Vestionline

Mržnja nije porodična vrednost!

Fotografije i poruka, koji su osvanuli na naslovnoj strani sajta Gej strejt alijanse
 

Sajt Gej strejt alijanse je u poslednjih par godina bio meta nekoliko hakerskih napada zbog kojih je GSA više puta menjala internet provajdere. Među tim napadima su bili i napadi hakerskih grupa sa Kosova, zatim napad hakera John the Ripper i drugih, koji su ili potpuno onesposobljavali sajt GSA ili su na početnoj stranici ostavljali poruke koje često nisu bile povezane sa oblašću kojom se GSA bavi.

U poslednjem slučaju tzv. porodične vrednosti su još jednom zloupotrebljene i istaknute kao nešto što je, kako tvrde mnoge desničarske organizacije u Srbiji, na suprotnoj strani vrednostima kao što su poštovanje i zaštita ljudskih prava LGBT osoba a koje su ovom fotografijom maksimalno banalizovane i karikirane.

I u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim kada su u pitanju aktivnosti za poboljšanje položaja LGBT osoba i kada se "porodične vrednosti" obično povlače kao argument protiv, nema sumnje da je u pitanju ništa drugo do obična demagogija i neistina. Kada je u pitanju porodica, jedino je tačno da GSA zaista ima svoj stav o tome a to je - mržnja nije porodična vrednost, a pravdanje nasilja i netolerancija prema bilo kome ne smeju biti deo vaspitnog procesa bilo u obrazovnom sistemu, bilo u samoj porodici.

Sadržaj poruke koja pokušava, doduše nevešto, da Alijansi podmetne nešto što nije cilj i način njenog rada, kao i činjenica da je od svih LGBT organizacija sajt GSA jedini napadnut, nesumnjivo govore o tome da se radi o ciljanom i prethodno osmišljenom napadu baš na Alijansu, kao i pokušaju da se dezavuiše dosadašnji rad ove organizacije.

Zanimljivo je i to da se hakerski napad desio dan nakon splitskog Prajda koji je prošao bez incidenata i na kome su učestvovali i predstavnici GSA na čelu sa predsednikom GSA i izvršnom direktorkom.

2024 © - Vesti online