Nedelja 10.06.2012.
17:21
Vestionline

RG: Nadal vodi 2:1 (6:4, 6:3, 2:6, 1:2), nastavak u ponedeljak od 13h

Vraća se - Novak Đoković

Dva najbolja tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal na terenu Filip Šatrije igraju finalni meč Rolan Garosa, koji se s pravom naziva istorijskim.

Novak Đoković ima priliku da osvoji i četvrti Grend slem turnir u nizu, što nikom nije pošlo za rukom od 1969. i Roda Lejvera, dok se Rafael Nadal bori za rekordnu, sedmu titulu u Parizu, čime bi prestigao Bjerna Borga po broju trofeja na RG.

Nadal je bolje počeo meč i poveo je sa 3:0 u prvom setu, ali je onda Đoković uzvratio i izjednačio rezultat na 3:3. Ipak, Nadal je u nastavku bio pribraniji i sa više koncentracije uspeo da napravi još jedan brejk za 6:4.

Na početku drugog seta Španac opet oduzima Novaku servis za vođstvo od 2:0. Srbon je potom uzvratio i poveo sa 3:2, da bi drugi igrač sveta ponovo dodao gas i uz nekoliko Novakovih neiznuđenih grešaka stigao je do velike prednosti od 5:3, kada je kiša prekinula ovo finale....Prekid od 25 minuta nije doneo ništa novo makar kad je u pitanju drugi set jer je Nadal iskoristio drugu set loptu na Novakov servis.

Treći set je započeo po ustaljenom režimu i bilo je 2:0 za Nadala, kada je Novak shvatio da je vreme da počne da igra onako kako najbolje zna. Srbin je furioznom igrom dobio šest gemova za redom i rezultatom 2:6 smanjio u setovima na 2:1.

Četvrti set počeo je brejkom Đokovića koji je tako uspeo da uzme osam gemova za redom za 2:0, a potom je Nadal na svoj servis smanjio na 2:1 i kiša je ponovo prekinula ovaj veoma zanimljiv i veoma napet finalni meč.

Organizatori su najpre najavili da bi meč mogao da se nastavi oko 20 časova, ali je zbog kiše ipak odložen za ponedeljak od 13 časova.

2024 © - Vesti online