Subota 09.06.2012.
19:29
blic

Profesor sa platom od 70.000 dolara radio kao prostitutka za 60

Majk Rejnhart
 

Profesor je bio odeven kao žena i našminkan, na glavi je imao crnu periku, a za pola sata svog “radnog angažmana” tražio je skromnih 60 dolara (njegova redovna profesorska plata iznosi 87.225 dolara godišnje).

Policija je do Rajnharta došla preko odeljka za usluge transseksualaca na sajtu backpage.com, gde se takođe predstavljao kao Saša, a deo ovog sajt namenjen odraslima koji je nudio “poslovnu pratnju” i “intimno druženje” na udar policijske istrage je dospeo zbog sumnje da učestvuje u krijučarenju maloletnih devojaka radi bavljenja prostitucijom.


Posluživši se podacima sa sajta, policajac u civilu je dogovorio sastanak sa “Sašom” u iznajmljenoj sobi u hotelu “Dejz in”, a nakon što su se dogovorili oko cene, uhapsio je Rajnharta, koji je u međuvremenu pušten na slobodu uz kauciju od 4.800 dolara.

Rajnhart na univerzitetu predaje nemačku istoriju i književnost, sa posebnim osvrtom na Getea, a u svojim naučnim istraživanjima bavi se prvenstveno ranim periodom savremene Nemačke istorije, tako da je i jedan od osnivača Konferencijske grupe za interdisciplinarno proučavanje ranog perioda moderne Nemačke.


Univerzitet nije želeo da komentariše ovaj slučaj, ali televizija je u međuvremenu uspela da dođe do uvaženog profesora, koji se sklonio u svoju kuću u Atini, i on je tom prilikom izjavio da “nije sve baš onako kako izgleda”, da ga je “sramota ”, i da se “oseća vrlo glupo” što je na takav način naneo štetu svom ugledu i ugledu univerziteta na kome radi.

2024 © - Vesti online