Subota 09.06.2012.
07:05
Politika

Čeda: Niko ne treba da me prevaspitava

Jovanović: Ne možemo da prihvatimo politiku koja ne daje rezultate
 

"To bi značilo da pristajemo da se nastavi politika koja, za četiri godine, ne samo da nije uspela da reši težak i nasleđen problem u odnosima sa Prištinom i kosovskim Albancima, nego je, baš zbog slabosti svoje politike, došla u otvoreni sukob čak i sa kosovskim Srbima na severu", rekao je Jovanović za "Politiku".

Jovanović smatra da je stav da nova Vlada može istovremeno ići u Evropu i osporavati ratne zločine "vraćanje na koncept Koštunice i Nikolića" i istovremeno poručuje da je svaki pokušaj da se on prevaspita osuđen na neuspeh.

"Ako Dačić može da bude policajac sa mikrofonom, ne znači da ja mogu da budem evropski političar sa antievropskim vrednostima", poručio je Jovanović.

On je naveo i da postoji "načelna saglasnost LDP-a sa idejom lidera demokrata Borisa Tadića, da pravi novu vladu, ali uz spremnost na drugačiju i odgovorniju politiku u ekonomiji, na regionalnom i spoljnom planu".

"Tek treba da vidimo kolika je ta spremnost. Te odgovore treba da pruži stranka koja je istakla želju da sastavi vladu", kazao je Jovanović.

2024 © - Vesti online