Ponedeljak 11.06.2012.
05:00
S.S. - Foto:

Mesec dana bez poseta

- Vrlo sam zahvalan našoj mladosti u dijaspori koja gaji tako duboka osećanja prema sunarodnicima u matici. Od kada je počela akcija prikupljanja sredstava za Kristininu transplantaciju kostne srži u Rimu, za koju je bilo potrebno uplatiti 155.000 evra, shvatio sam da sam veoma malo znao o ljudima koji žive u tuđini - rekao je Zoran Milutinović.

U STERILNOM BLOKU: Kristina Milutinović sa majkom
 


On kaže da ćerku nije video od 24. maja kada je obavljeno presađivanje kostne srži i da će tako ostati najmanje mesec dana. Ona je u sterilnom bloku u kome je pored nje, osim medicinskih radnika, samo majka, bez mogućnosti da izađe.


- Lekari kažu da posttransplantacioni period ide uobičajenim tokom, ali da je to ogroman stres za Kristinin već iscrpljeni organizam novim napadom bolesti jesenas i silnim hemioterapijama. Našem sinu Stanku je dan ranije urađena intervencija uzimanja kostne srži. Ni ona nije bezazlena. Dva sata koliko je proveo u operacionoj sali pod totalnom anestezijom bila su mi duga kao dve godine. Srećom, on je zdrav i jak i posle jedne transfuzije krvi bio je spreman za povratak na Kosovo - nastavlja Zoran Milutinović.


Povratak u Leposavić Stanka, ali i mlađeg sina Bogdana, koji je u Rimu bio da bi bodrio sestru pred sudbonosnu operaciju, razlog je dolaska oca Zorana u Srbiju. Odmah po preuzimanju donacije vratio se u Rim. Želi da Kristina prvo njega vidi kada iz sterilnog bloka pređe na odeljenje kako bi joj preneo deo svoje vere i nade i preuzme deo obaveza oko njene nege da supruga Stanka predahne.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online