Petak 08.06.2012.
22:10
Beta

LDP: Jeremićeva zabluda o sopstvenom značaju

Zbog Jeremića smo se opet sukobili s regionom, tvrdi Đurić iz LDP-a

"Nije dobro što je tom čudnom kandidaturom Srbija ponovo podelila i region i Evropu, tražeći u toj ulozi relativno častan izlaz za Jeremića iz domaće politike", rekao je Đurić.

Đurić je kao "srećnu okolnost" naveo da strogi sistem UN i protokolarni karakter tog mesta značajno ograničavaju Jeremićevu slobodu nastupa, pa su manje šanse da on pravi tako veliku štetu kakvu je nanosio nacionalnim interesima Srbije kao šef diplomatije.

"S druge strane, budući entuzijazam Jeremića i način ponašanja na toj poziciji biće umnogome određen i sastavom i politikom sledeće Vlade Srbije", rekao je Đurić.

Ukoliko njena politika bude politika kontinuiteta, inaćenja i arogancije prema Evropi i zapadu, onda verujem da će Jeremić nastaviti da bude primer nediplomatskog ponašanja, stalnih konflikata i zablude o sopstvenom značaju u svetskim relacijama, dodao je Đurić.

Generalna skupština UN izabrala je danas ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsedavajućeg narednog, 67. zasedanja. Za Jeremića je glasalo 99 delegata, a za drugog kandidata, ambasadora Litvanije pri UN Daliusa Čekuolisa 85 delegata. Ukupno je glasalo 190 delegata, od kojih je jedan bio uzdržan, dok je nevažeće bilo pet glasova.

2024 © - Vesti online