Petak 08.06.2012.
20:09
Novi Magazin

Žene bi radije veće grudi nego veći IQ

Stručnjaci smatraju da su za ovakve rezultate krivi opsednutost poznatim ličnostima i sve raširenije plastična hirurgija, objavio je The Times of India, prenosi klix.ba.

Istraživanje, koje je šokiralo feministkinje, pokazalo je i da 75 odsto devojaka veruje da bi ih veće grudi učinile sretnijim. Skoro 60 odsto ispitanih smatra da bi zbog većih grudi bile privlačnije muškarcima.

Foto: Ilustracija

"Žene su sada pod velikim pritiskom da se fokusiraju na svoje telo. Industrije koje se fokusiraju na izgled žena cvetaju, a to znači da se žene od najmlađih dana uče da je izgled bitan, bez obzira na to šta rade. Posledice toga su poremećaji u ishrani i ekstremne mere, kao što je plastična hirurgija", kazala je Ket Benjard iz grupe Feminista Velike Britanije.

Osim većih grudi, oko 40 odsto ispitanih devojaka reklo je da bi radije bile mršave nego da imaju visok IQ, jer bi se zbog toga osećale sigurnije. Skoro polovina ispitanih je rekla da veruje da lepo telo može pomoći ženi u karijeri, a 80 odsto je kazalo da ih ljudi mnogo češće procenjuju prema njihovoj lepoti, a ne prema inteligenciji.

2024 © - Vesti online