Subota 09.06.2012.
08:00
Luxlife

Mikonos - Jedno od najpopularnijih ostrva

Jedno od glavnih obeležja je arhitektura, slična kao i na ostrvu Santorini sa belim fasadama i plavim prozorima, kao i luka u kojoj se nalazi sedam vetrenjača. Mikonos obiluje prelepim plažama, pa su neke od najlepših smeštene u južnom delu ostrva, na kojima se tokom letnje sezone organizuju brojne žurke koje traju tokom čitavog dana i noći.

Što se tiče smeštaja tokom sezone cene su veoma visoke kao i restorani, ali je i veliki broj kvalitetnih taverni sa pristupačnim cenama. Tokom dugogodišnje istorije i tradicije ostrvo je oduvek važilo za jednu od najatraktivnijih destinacija, dok se po legendi smatralo za ostrvo koje su bogovi stvorili za hedoniste.

Na samom ostrvu smeštene su mnogobrojne luksuzne radnje, restorani i barovi u veoma zanimljivim uskim ulicama i pešačkim zonama koje podesćaju na lavirint. Lokalno stanovništvo veoma je dobro razvilo turizam, pa sa razlogom ovo ostrvo posećuju mnoge poznate svetske zvezde koje za ovo mesto kažu da je grčka Ibica.

Na Mikonosu najluđi noćni provod

Na ostrvu se pored poznatih plaža nalaze i one zabačene koje definitivno vredi obići. Ostrvo poznato po vetrenjačama, prelepom moru, dugim peščanim plažama i brdovitim predelima sa sigurnošću će oduševiti svakog turistu.

2024 © - Vesti online