Petak 08.06.2012.
11:07
Srna

Rad bolnice u Šilovu ugrožen zbog problema s tablicama

Ili kosovske tablice ili ništa

"Pacijente vozimo jednim improvizovanim ambulantnim vozilom sa KS tablicama do administrativnog prelaza Končulj, gde ih prebacujemo u naše sanitetsko vozilo kojim idu do Zdravstvenog centra u Vranju", rekla je direktor tog zdravstvenog centra Jelica Krčmarević i naglasila da su ih kosovski policajci na prelazu Bela zemlja na putu Gnjilane - Bujanovac upozorili da neće dozvoliti prevoz pacijenata u improvizovanim ambulantnim vozilima jer automobil nije registrovan za tu namenu.

"Ne dozvoliti prevoz pacijenata koji treba da odu dijalizu, a koja za njih znači život, van zdrave pameti je", rekla je Krčmarivićeva za lokalnu televiziju i dodala da se nadu da će biti pronađen izlaz iz ove situacije.

Lekar u ovom centru David Stojanović izjavio je da su službena vozila registrovana na gnjilanske tablice, a od 1. juna, kada je stupila na snagu uredba kosovske Vlade o zabrani kretanja automobila sa srpskim tablicama sa početnim slovima kosovskih

Euleks u lecima otkriva dogovor Beograda i Prištine

gradova, njihov rad je paralisan.

Privremena Vlada Kosova donela je ranije odluku da će od 1. juna na Kosovu i Metohiji biti zabranjeno kretanje vozilima sa starim tablicama na kojima stoje oznake kosovskih opština, kao i vozilima sa novima registarskim oznakama kosovskih gradova koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da ovakva najava predstavlja zloupotrebu dogovora postignutih u Briselu.

2024 © - Vesti online