Petak 08.06.2012.
07:14
Večernje novosti

SPS: Čeda mora da nam da svoju reč!

Vodimo pregovore sa demokratama: Ivica Dačić i Slavica Đukić Dejanović
 

Slavica Đukić Dejanović kaže da je stav socijalista jasan. Ona u intervjuu za "Novosti" navodi da postoje granice koje SPS u formiranju vlade neće pomerati: Republika Srpska ne može biti genocidna tvorevina. Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, ističe ona i dodaje da od LDP-a ne traže da odstupi od svojih stavova, ali da mora javno da se izjasni da će poštovati principe na kojima će biti formiran novi kabinet.

Na pitanje da li dogovori o formiranju vlade mogu da propadnu Slavica Đukić Dejanović kaže:

- Sigurno je da nam novi izbori nisu potrebni i da to nikako ne bi bilo u interesu države. Ipak, moramo da razgovaramo i da se potanko dogovorimo o stavovima kojima će se premijer i ministri rukovoditi i oko kojih ćemo se okupiti. To su nacionalna i socijalna politika, bolji standard građana, sigurnost države, evropske integracije... Nije nam potrebno da se na pola mandata pojavi neko ko bi kritikovao Vladu u kojoj sedi.

Spekuliše se da Rusi "guraju" SPS u vladu s naprednjacima. Da li je ovakav preokret moguć?

- Nemam takve informacije. Vodimo pregovore sa DS, i velika je verovatnoća da ćemo da se dogovorimo. Zato ne očekujem takav preokret. Naravno, uvek treba reći da je u politici sve moguće.

2024 © - Vesti online