Četvrtak 07.06.2012.
16:20
Beta

Nikolić zove Srbe da se uzdrže od nasilja

"Vlada Srbije i sve institucije naše zemlje moraju preduzeti sve što je u njihovoj moći da bi se zaštitila bezbednost i prava građana Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Nikolić tokom razgovora sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova i načelnikom Kosovskomitrovačkog okruga Radenkom Nedeljkovićem, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Tomislav Nikolić (foto: arhiva)

Nikolić je istakao da se pri rešavanju problema Kosova mora postići konsenzus svih relevantnih političkih faktora u Srbiji, kao i da se svi problemi na Kosovu moraju rešavati isključivo mirnim i demokratskim sredstvima.

"Nikolić se obavezao da razgovore na kojima bi bio utvrđen konsenzus političkih činilaca organizuje u što kraćem roku", navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije razgovarao je u zgradi Predsedništva sa Nedeljkovićem i predsednicima opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić - Krstimirom Pantićem, Dragišom Milovićem, Slavišom Ristićem i Brankom Ninićem. Oni su Nikoliću izneli probleme sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu.

Nikolić će za nekoliko dana razgovarati i sa delegacijom Srba koji žive južno od reke Ibar.

2024 © - Vesti online