Četvrtak 07.06.2012.
08:18 >> 11:22h
Beta, Srna

Političar vređao Mila, policajac ga tukao!

Slavko Perović - konsatovana kontuzija glave i grudnog koša, ogrebotine na kolenima i oko zglobova šake
 

Podgorički listovi donose potpuno različite interpretacije incidenta. Listovi "Dan" i "Vijesti" pišu na naslovnim stranicama da je Slavko Perović "pretučen", dok list "Pobjeda" objavljuje da se "Perović potukao sa policajcem".

Perović se raspravljao u jednom od lokala na hercegnovskom šetalištu i nazivao lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića "lopovom", prenose Vijesti. Policija je privela osobu sa kojom se Perović prepirao, nakon čega mu je prišao policajac zahtevajući da pođe s njim, što je on odbio uz opasku "Je li vas to Milo poslao".

"Vijesti" pišu da je policajac Božidar Jauković "udario " Perovića i da mu je tom prilikom "polomljeno rebro". U hercegnovskoj hitnoj službi ukazana mu je pomoć i konsatovana kontuzija glave i grudnog koša, ogrebotine na kolenima i oko zglobova šake.

S druge strane, list "Pobjeda", pak, navodi da je Perović "bio vinovnik incidenta" i da je "šakom udario policajca u finišu prepirke gostiju i njegovog (Perovićevog) društva" u jednom kafeu. Posle Perovićeve prepirke sa gostima za susednim stolom o političkim prilikama u Crnoj Gori, kako je preneto, policija je došla na osnovu nečijeg poziva.

Vujanović osudio napad 

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović osudio je napad policije na bivšeg lidera LS Slavka Perovića u Herceg Novom. Vujanović je rekao da je Perović predsednik partije koja će ostati upamćena po ideji o suverenosti i nezavisnosti Crne Gore i koja zavređuje poštovanje. On je najavio da će od direktora crnogorske Uprave policije tražiti "da najdetaljnije i najprofesionalnije ispita taj slučaj i o tome odmah obavesti javnost".

"Reč je o slučaju koji zavređuje puni prioritet i maksimalnu ažurnosti", rekao je Vujanović novinarima u Podgorici.

Perović je, navodno, policajca pitao da li ga je "poslao Milo (Đukanović)", a zatim ga je udario u grudi, nakon čega ga je policajac odgurnuo. Perović je pao na pločnik, potom je priveden u policiju. Posle lekarskog pregleda zadržan je u bolnici Meljine zbog sumnje da ima kontuziju glave i grudnog koša.

Traži se istraga incidenta sa bivšim liderom liberala

Liberalna partija Crne Gore zatražila je hitnu istragu incidenta između bivšeg lidera
Liberalnog saveza Slavka Perovića i policije u Herceg Novom. Liberalna partija je nastala iz Liberalnog saveza (LS), pošto je rukovodstvo LS odlučilo da ukine tu stranku. Istragu incidenta koji se dogodio u sredu popodne na hercegnovskoj rivi, zatražio je i član Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Zeković. Policija je najavila da će danas izdati saopštenje o incidentu sa Slavkom Perovićem.

2024 © - Vesti online