Sreda 06.06.2012.
22:19
Vestionline

Poznati svi polufinalisti Rolan Garosa

U polufinalu protiv Rafaela Nadala - David Ferer

Španski teniser David Ferer plasirao se večeras u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je sa 3:1 (6:4, 6:7, 6:3, 6:2) pobedio Britanca Endija Marija.

On će se u borbi za finale sastati sa sunarodnikom i braniocem trofeja Rafaelom Nadalom, koji je ranije danas bio bolji od još jednog Španca Nikolasa Almagra sa 3:0 u setovima.

U drugom polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa igraće vodeći svetski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer. Polufinalni mečevi igraće se u petak, a prvi meč od oko 13 časova trebalo bi da igraju Srbin i Švajcarac..

Duel Ferera i Marija danas je bio prekinut zbog kiše, koja je čini se više prijala španskom teniseru. Prilikom prekida rezultat je bio 1:1 u setovima i 1:0 u gemovima za Marija, ali je Ferer po povratku na teren kontrolisao igru i došao do pobede posle više od četiri sata igre.

U polufinalu ženskog dela Rolan Garosa igraće Samanta Stosur i Sara Erani, dok će se za drugu kartu za finale boriti Marija Šarapova i Petra Kvitova.

Ruskinja je u sredu savladala Kaju Kanepi sa 6:2, 6:3, dok je Čehinja protiv najkvećeg iznenađenjea i kvalifikantkinje Jaroslave Švedove pobedila teško u tri seta 3:6, 6:2, 6:4.

Šarapova će u polufinalu imati dodatni motiv, jer joj pobeda uz finale donosi i prvo mesto na WTA listi.

2024 © - Vesti online